EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 1081-02
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - SSENSE - Humà Design
A v2com exclusive

SSENSE

Montreal, Canada

Humà Design

Design of the head office


Montreal, Canada, 2014-11-17 -

Situated at the top of 333 Chabanel in Montreal, the new Ssense office takes an entire floor of a former textile factory and transforms the space into a modern office space, studio and warehouse. Both creative and avant-garde in their use of digital retail, Ssense was looking for something that could be edgy, contemporary, and luxurious.

We have designed a space that reflects their personality-logical, efficient, transparent and minimalist. The new refined materials act in contrast to the crude industrial shell. Inspired by the company’s graphic signature, we have created a minimalist black and white environment as the foreground to everyday business. The ceiling, walls, exposed column structure and even rusty pipes were kept intact like an artefact, as a background to the new architectural vision. The spirit of the project stands in the link between past and future. The concept is amplified in the connections and details linking the new architectural elements to the original structure of the building and the soul of the place. The space is made out of 2 distinct zones. East side: where the common spaces are to be found including a big laboratory kitchen, a play zone, a series of refectory tables and lounge spaces. West side; a wide open space, large enough for a hundred employees, contains a dozen 12 foot long work tables. The white environment of open desks is designed with a parallel movement of graphical, linear lighting. 

- 30 -


Media contact
Press kit | 1081-02 - Press release | SSENSE - Humà Design - Commercial Interior Design - Photo credit: perspective de Humà Design - Lorelei l'Affeter<br>
Photo credit: perspective de Humà Design - Lorelei l'Affeter
Download
Medium-resolution image
6.4 x 3.6
300dpi
Press kit | 1081-02 - Press release | SSENSE - Humà Design - Commercial Interior Design - Photo credit: perspective de Humà Design - Lorelei l'Affeter
Photo credit: perspective de Humà Design - Lorelei l'Affeter
Download
Medium-resolution image
6.67 x 3.6
300dpi