EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 1047-02
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - Design of a condo, storefront. - Anne Sophie Goneau

Design of a condo, storefront.

Montreal, Canada

Anne Sophie Goneau


Montreal, Canada, 2013-11-12 - The project is to design a 1,280 square feet condo, located on the ground floor of a triplex on St-Denis Street, in Montreal. The mandate was to divide each living area to maximize the space while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition (brick wall, wall hemlock and steel structure), in order to communicate their material, their relief and color environment.

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab. A light grey epoxy and a matt polyurethane finish were applied. The master and secondary bedrooms, as well as the bathroom, are glossy white epoxy to distinguish the private area of the common space. The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode is recessed in the ceiling for an intimate setting, which features the original hemlock wall.

Project/ Espace St-Denis
Localisation/ Montreal (Quebec) Canada
Type/ Residential
Area/ 1,280 sq.ft.
Year/ 2013
Designer/ Anne Sophie Goneau
Photograph/ Adrien Williams

- 30 -


Media contact