EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 567-09
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - Rosenberry residence - Les architectes FABG
A v2com exclusive

Rosenberry residence

Sutton, Canada

Les architectes FABG

Montréal, Canada, 2016-05-15 -

This residence located on a large wooded lot near Sutton in the Eastern Townships region is conceived as a bi-generational family cottage for a financier now based in Asia and his parents still living in Montreal sharing it for family holidays in summer and winter.

 

Common areas, kitchen, dining room and living room occupy the ground floor open space as well as the private rooms of the parents on its west end.

 

The second floor is reserved for the son, contains a living room, guest rooms, a terrace and a bedroom offering unobstructed views of Mount Sutton.

 

The two wings are disposed at right angle to minimize noise transmission between floors for occupants living on a different daily rhythm and having to adapt to twelve hours of time zone separation.

 

The house, sitting on a podium with a swimming pool and a lawn terrace, is clad with black lacquered aluminium panels and white cedar accents. The hybrid structure is made of wood, steel and concrete floors with radiant heating while the glazing of the curtain wall and windows include a low-e coating.


- 30 -


Media contact