EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 1586-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - Lausanne House - Hatem+D 
A v2com exclusive

Lausanne House

Québec, Canada

Hatem+D 

Québec, Canada, 2015-04-18 -

The project consisted in the renovation of a bungalow in Québec City, Canada. The owners wished to adapt their residence to their new lifestyle and the building needed a face-lift. Besides the addition of a complete floor and garage, the layout of the facade was carefully thought.


To let in the maximum natural luminosity and the beautiful views on their spacious and wooded ground, the owners wished to open up their residence into the outside. The dining room opens on a terrace and big openings allow the appreciation of the landscape.


The kitchen, which is an area opened on the dining room also takes advantage of big openings and distinguishes itself by a wide island and a very minimalist style. The integrated furniture hides a shower-room and a wide pantry.


The addition of a floor allowed the creation of three vast bedrooms. The master bedroom consists of an independent module combining a wide walk-in and a shower-room. This room also takes advantage of a balcony towards the back of the house, and favours a place for the quiet pondering over the woods.


A big hallway was added in front of the residence and links it to the new garage. The hallway, generous and open, throws a great deal of light at the heart of the project.


As regards to the architecture of the facade and sides of the house, openings and materials were completely rethought. A cover of pale grey wood was installed at the level of the main block and a mixture of fibrocement and black bricks were laid on the block of horizontal reception. This set of simple volume created dynamism in the facade, the whole, remaining sober and elegant.


The landscaping was conceived to preserve a maximum of existing elements. Rocks discovered during the works were moved in various places on the site. Also, three mature trees were kept for the elaboration of the concept. Today, their foliage allows a magnificent play of shadow and light on the house.


- 30 -


Media contact
Press kit | 1586-01 - Press release | Lausanne House - Hatem+D  - Residential Architecture - Photo credit: Etienne Bernier architecte
Photo credit: Etienne Bernier architecte
Download
High-resolution image
16.0 x 14.0
300dpi
Press kit | 1586-01 - Press release | Lausanne House - Hatem+D  - Residential Architecture - Photo credit: Etienne Bernier architecte
Photo credit: Etienne Bernier architecte
Download
High-resolution image
16.0 x 14.0
300dpi