EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 2380-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture
A v2com exclusive

L'Ortu Duzzi Project

Bonifacio, France

Buzzo Spinelli Architecture

The Fishermen's House


Bonifacio, France, 2017-06-06 -

The original commission aimed for a fishermen facility made of 20 workshops. But after in-depth analysis of the site, its history, and the municipality needs; BuzzoSpinelli Architecture proposed to enhance the program by adding a sales area and an urban space.

Following their lead, the general contractor wished to complete this program with an office for the fisherman, another one for the SNSM, and a community hall.

Exchanges of views between both parties gave birth to the final project.

More than just a facility for fishermen, L'OrtuDuzzi project added a new chapter to Bonifacio's story with its material and its endemic gardens.

 

Terms: Complete mission, MOP, OPC and SYN regulations, listed site, ZPPAUP, building permits with ministerial approval.


The Building

Named after its location; L'OrtuDuzzi, in Bonifacian “Gardens where the fresh water runs”, is the chosen site for the fishermen to carry on with the tale of their city.

Those gardens with their spring water, ideal for vegetation, reveal a peaceful place to pass on ancestral skills.

 

Nesting at the foot of a limestone cliff, dreaming of an open space, the fishermen corporation hold decided to dive into the port reminding us that Bonifacio belongs to the sea.

 

The building moulds the cliff and spreads all along the plot. It embraces the whole area generating an urban project as well as an architectural one.

And because it is standing against the cliff, the fishermen's corporation offers a large esplanade connected to the building itself through designed outdoors areas. In this way, net repairs, auction sales, and fishermen's work occupy the shore bringing back to life these -once wild- practices.

 

Wrapped by the beautiful mineralogy of the area, the construction is intended to be rough in its context. The choice of the cast concrete carries proudly the scares of the process.

These concrete horizontal imprints, together with the sliding shutters lines echo the limestone strata behind them.

The sun shades made of horizontal wooden slates animate the building's elevation giving a kinetic effect as well as deck look.

A white concrete acroterion stands out from the background creating shadow for the fishermen and reminding the headland of the city.

The first floor is designed like a belvedere where bonifacian plant species take over the terrace creating a charming space for fellowship and sharing.


Program

20 workshops for the fishermen (storage and working place)

1 garbage room

1 sales area with fish stalls

1 ice maker room

1 office for the fishermen

1 office for SNSM (French Sea Rescue Association)

1 community hall

Outdoor area and landscaped public esplanade

General contractor: Bonifacio's municipality

Project management: BuzzoSpinelli Architecture - architects

ISB, BET - structural engineers

B52, BET - mechanical engineers

Eco SudIngénierie - quantity surveyors

Cost: 1.079.723,90 € ex-Tax

Areas: NET: 320 m²- GROSS: 1098 m²

Schedule: 2012 -2016

Materials: Cast concrete, white cement, Niangon wood (used for naval constructions), and metalwork in thermo-lacquered steel.


The Office

BuzzoSpinelli Architecture is a young architecture practise created in 2014 by Isabelle Buzzo and Jean-Philippe Spinelli, both ENSA graduates - Ecole Nationale Supérieure d'Architecture in Marseille.

Working in Paris and in Bonifacio, the architects have chosen to juggle between the great concert of the city and the wild silence of the island.

 

Embracing architecture, urbanism, and landscaping, the studio's works and projects scales are well-diversified.

Their approach offers each project a solution resulting from a personal and sensitive commitment to a given context.

The architects' practice of architecture is animated by a will to touch.

 

Since 2016, the studio has been awarded the Albums des Jeunes Architectes et des Paysagistes price- AJAP, it has been nominated for the Equerre d'Argent price - first artwork category, and finally it has been laureate of the Archi Design Club Awards - Activity & Industry category.

- 30 -


Media contact
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - Ripped off the cliff, limestone pieces have chosen to dive into the port. - Photo credit: ©Serge Demailly
Ripped off the cliff, limestone pieces have chosen to dive into the port.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture -  The building following the cliff's curves and spreading all along the parcel. - Photo credit: ©Serge Demailly
The building following the cliff's curves and spreading all along the parcel.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - Widely open on the docks, workhouses offer to public the display of fishermen's work. - Photo credit: ©Serge Demailly
Widely open on the docks, workhouses offer to public the display of fishermen's work.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - Surrounded by minerality, the construction is meant to be rough. - Photo credit: ©Serge Demailly
Surrounded by minerality, the construction is meant to be rough.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
12.48 x 18.72
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture -  Acoustic panels dressing up the concrete under cover and joineries of steel opening on the belvedere. - Photo credit: ©Serge Demailly
Acoustic panels dressing up the concrete under cover and joineries of steel opening on the belvedere.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
12.48 x 18.72
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - The building and the cliff encounter and offer to touch. - Photo credit: ©Serge Demailly
The building and the cliff encounter and offer to touch.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture -  Imprints in the concrete vibrate with the sun-breaker slats.<br>  - Photo credit: ©Serge Demailly
Imprints in the concrete vibrate with the sun-breaker slats.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - The Fishermen's Corporation open to the city life with public spaces within its building. - Photo credit: ©Serge Demailly
The Fishermen's Corporation open to the city life with public spaces within its building.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - Interstices creating public space reveal the limestone cliff background. - Photo credit: ©Serge Demailly
Interstices creating public space reveal the limestone cliff background.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi
Press kit | 2380-01 - Press release | L'Ortu Duzzi Project - Buzzo Spinelli Architecture - Industrial Architecture - White concrete acroterion stand out against the background with its whiteness and bring depth to the project. - Photo credit: ©Serge Demailly
White concrete acroterion stand out against the background with its whiteness and bring depth to the project.
Photo credit: ©Serge Demailly
Download
Very High-resolution image
18.72 x 12.48
300dpi