EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 888-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


High-resolution images for individual download
Download low-resolution images


Flag black
Press kit - Press release - Restaurant Ô 6ième sens - Amiot Bergeron architectes

Restaurant Ô 6ième sens

Baie-James, Canada

Amiot Bergeron architectes


Baie-James, Canada, 2012-01-16 - The concept is well defined through the name of the restaurant, especially because the restaurant is managed by blinds and sponsored by the foundation mira. Site selection, accessibility and interior planning were the guidelines for the concept, selected to be approved by the crsss. The challenge was in the organization of two (2) types of circulation: the public and the blind waiters. The sensitive approach is perceived through the floor textures and dividing low walls.

The different materials and inclined planes create a particular atmosphere using all the senses, helped by giant screens: walls and sloping floor modify the perception of space. Located at the back of the restaurant, dogs’ room is visible for the customers and mostly to provide a link between the dog and his owner.
- 30 -


Media contact