1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Create your media account
Take advantage of free and secure access to easily and quickly download online press kits to create your articles.

Distribute a press kit
Media Sign in
Press Kit
| no: 1586-02
Press kits are only available
for download by media.
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials

High-resolution images for individual download
Download low-resolution images
Media contact
Flag black
Press kit - Press release - Boutique Penelope - Hatem+D 
A v2com exclusive

Boutique Penelope

Québec, Canada


Québec, Canada, 2015-04-20 -

To celebrate the company’s 45 years of existence, the owners of Boutique Penelope wanted to not only expand their Place Ste-Foy business in Quebec City but also refresh its brand image through a new store design. The goal was to create a flow between the various spaces while preserving the existing display cases. Hatem+D Architecture used a logical and harmonious design concept to devise three distinct and well-defined zones. The “watches” section, in elegant black located in the back of the boutique, features a sales counter and a screen wall. In the middle, the white “jewelery” area illuminates the space with its counters and a repair workshop that’s cleverly delineated with frosted glass partitions. The balance between this opposition of black and white is smoothly interrupted by the champagne coloured gemstone station, a display overhung by a sculptural structure that resembles the facets of cut diamonds. The space is topped with a white acoustic module with recessed light fixtures, which brings an elegant contrast to the black ceiling. The large volumes and visual oppositions of this layout all blend together elegantly. Customers are offered an experience that’s both sophisticated and functional, and whose beauty is only matched by the refreshing and refined design.

- 30 -