1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Create your media account
Take advantage of free and secure access to easily and quickly download online press kits to create your articles.

Distribute a press kit
Media Sign in
Press Kit
| no: 1047-01
Press kits are only available
for download by media.
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials

High-resolution images for individual download
Download low-resolution images
Media contact
Flag black
Press kit - Press release - Design of BLUE Communications’ office space - Jean Guy Chabauty & Anne Sophie Goneau

Design of BLUE Communications’ office space

Montreal, Canada

Jean Guy Chabauty & Anne Sophie Goneau

Montreal, Canada, 2012-11-07 - The task was to create a new office space for BLUE Communications, an interactive agency based in Montreal. Founded in 1998, the company specializes in web development, branding, content creation, ecommerce, social media, mobile apps and databases. Their 2750 sq.ft. corporate space is located in Montreal, on the 8th floor of the Carrefour d’Innovation INGO, previously serving as the brewing tower of the famous Dow Brewery.

The brief was to section off different work zones to create a stimulating and creative environment, initiating interaction and communication between the respective users. The overall open concept permits all employees to enjoy the climate of each area, along with the generous natural light and panoramic views provided by the building’s tall fenestration. The user’s experience begins upon entry, where one is transitioned via a compressed space. There, the neon light from the agency’s logo leaves a virtual imprint of its identity: B L U E. On the wall, a shark mannequin gives one the impression of floating in a sea of creativity and imagination.

The principal concept was to wield expansive zones of living space in correspondence with the towering 30 ft. ceilings. The conference room is enveloped with high glass panels, thus allowing the box to float subtly into the space while conserving acoustic privacy. This room is the visual extension of the 36 ft. custom-designed communal table, the principal place of assembly for the office. Adjacent to this area, a row of semi-private administrative offices is divided by a rhythm of white vertical panels. The laboratory-like kitchen space is expressed as a long rectangular object set in place. Finally, the lounge is the spatial epicenter of the office, an informal congregation area where the work zones converge.

The uniformity in the choice of materials, colors, and furnishings articulates the overall aesthetic of the interior structure, with its varnished concrete floor and its walls, ceiling pipes, and conduits painted white. The steel-structured desks, lounge chairs, and kitchen island were all designed and produced specifically for the project.

Project: BLUE Communications
Location: Montreal (Qc) Canada
Design: Jean Guy Chabauty et
Anne Sophie Goneau
Photos credit: Stéphane Groleau
Year of realisation: 2012
- 30 -